http://s8.picofile.com/file/8313829776/%D9%84%D9%86%D8%AC_%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C.jpg

 

محمدامین جعفری حسینی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: مرغوب‌ترین لنج‌های تاریخ خلیج‌فارس و مراحل لنج‌سازی را می‌توان در روستای ساحلی گوران دید.

به گزارش تین‌نیوز، گوران روستایی در 80 کیلومتری قشم  در ساخت شناورهای لنج زبانزد است. مردان این روستا  بدون رسم‌الخط و نقشه از صفر تا صد لنج های عظیم را در طول یک تا دو سال می‌سازند .

جعفری حسینی گفت: روستای گوران به‌عنوان بندر تاریخی و یکی از قدیمی‌ترین بندرگاه‌های هرمزگان شناخته‌شده است.  این روستا موزه دریانوردی و لنج‌سازی است.

به گزارش مانا، وی افزود: در این روستا  ساخت لنج ها به همان روش قدیمی و سنتی در حال انجام است. این در حالی است که گردشگران تمام مراحل را می‌توانند ببینند.

به گزارش مانا، او ادامه داد: گردشگران با ورود به ساحل گوران علاوه بر لنج‌سازی می‌توانند سایر امور مرتبط با دریانوردی ازجمله توربافی، ماهیگیری و پخت غذای محلی را نیز تماشا کنند.

این مقام مسئول در سازمان منطقه آزاد قشم همچنین عنوان کرد: طرح موزه روباز و طبیعی روستای گوران با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، سازمان منطقه آزاد قشم و موسسه مطالعات بین‌المللی گروه جایکا تهیه شده است.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم همچنین به برگزاری مراسم ویژه بومیان روستا برای به‌آب‌اندازی لنج های ساخته‌شده به‌عنوان جاذبه دیگر این روستا درزمینهٔ لنج سازی و دریانوردی اشاره کرد.

وی افزود: به‌طور مثال تابستان امسال شاهد به‌آب‌اندازی یک لنج باری که ساخت آن حدود یک سال و نیم به طول انجامیده بود در روستای گوران بودیم.

جعفری با بیان اینکه در ساخت بدنه این لنج از چوب ساج که گران‌ترین چوب است استفاده‌شده است، اظهار کرد: چوب کرت محلی جزیره قشم، کُنار هندی، کاکتوس و توت از چوب‌هایی است که در اسکلت‌بندی لنج‌ها استفاده می‌شود.

به گفته وی، این لنج بوم زیباترین و بزرگ‌ترین لنج چوبی است که در روستای گوران قشم ساخته می‌شود و محبوب‌ترین لنج‌ها در میان مردمان خلیج‌فارس است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم بابیان اینکه گردشگران زیادی برای تماشای مراسم به‌آب‌اندازی این لنج به گوران سفر کرده بودن، گفت: به آب انداختن لنج و کشیدن بادبان لنگر در روستای گوران جزیره قشم با اجرای مراسم سنتی یامال خوانی همراه بود.

وی با اشاره به اینکه روش ساخت لنج و شیوه دریانوردی بادبانی ایرانیان حاشیه خلیج‌فارس در یونسکو به‌عنوان اثر ناملموس ثبت جهانی شده است، اذعان داشت: شرکت تعاونی توسعه روستایی گوران نیز باهدف حفظ و احیاء روش‌های لنج سازی و دریانوردی سنتی قشم در این روستا تأسیس‌شده است.


قـشـم مـد ایـرانـیـان گوران ,روستای ,سازمان ,روستا ,آزاد ,دریانوردی ,سازمان منطقه ,روستای گوران ,منطقه آزاد ,میراث فرهنگی، ,فرهنگی، صنایع‌دستی ,میراث فرهنگی، صنایع منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

آخرین امید khoshnevisi وبلاگ بام لند کاهش وزن سریع وان مدرن | بهترین والپیپر ها و تصاویر پس زمینه دربست چت|چت|دربند چت|گلشن چت پیشواز من